Hoppa till huvudinnehåll
Ostkrämsgratinerade auberginer i en grå form, dekorerade med mynta och valnötter

Veganska ostgratinerad aubergine

Saknar du osten? Testa att piffa upp aubergine med vegoost och servera med potatis eller ris.

30 min
Lunch
Förrätt
Barnvänligt
Glutenfritt
Imponera

Ingredienser

2 portioner

2-4 portioner

2 auberginer
4 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk torkad mynta
200 g vegansk naturell mjukost
1 dl havre- eller sojagrädde
salt
svartpeppar

Garnering/servering:

2 msk färsk mynta
1 dl hackade valnötter
100 g blandad sallad
  1. Skiva auberginerna i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla dem med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
  2. Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till.
  3. Lägg i mjukosten och häll ner grädden, vispa så att detta blandas ordentligt Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen.
  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över rostade valnötter och servera med sallad.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden