 
  Ingredienser
2-4 portioner
2 auberginer
              4 msk olivolja
              1 hackad gul lök
              3 hackade vitlöksklyftor
              1 msk torkad mynta
              200 g vegansk naturell mjukost
              1 dl havre- eller sojagrädde
              salt
              svartpeppar
          Garnering/servering:
2 msk färsk mynta
              1 dl hackade valnötter
              100 g blandad sallad
          - Skiva auberginerna i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla dem med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
- Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till.
- Lägg i mjukosten och häll ner grädden, vispa så att detta blandas ordentligt Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen.
- Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över rostade valnötter och servera med sallad.
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  