Hoppa till huvudinnehåll
Bowl med marinerade tofu och nudlar

Nudelsallad med sojastrimlor

Supergod och kryddig nudelsallad med koriander och ingefära

30 min (förväll)
Middag
Lunch
Glutenfritt
Picknick
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner

Marinerade sojastrimlor

ca 4 dl torkade sojastrimlor (eller annat vegokött)
¼ dl kinesisk soja (välj glutenfritt vid celiaki)
½ dl mango chutney

Nudelsallad

250 g risnudlar
2 lime, pressad saft
1 röd chili, urkärnad, finhackad
2 msk vatten
2 msk olja
2 tsk sesamolja
1 rödlök
½ dl sesamfrön
ca 100 g groddar
½ dl färsk koriander, hackad (uteslut om du inte gillar det)
½ tsk salt
1 msk färsk ingefära, skalad och riven
  1. Förväll sojastrimlorna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och försök pressa ur ytterligare med hjälp av en träslev.
  2. Blanda soja och mango chutney i en rymlig skål. Lägg i sojastrimlorna och rör om ordentligt så att strimlorna blir marinerade.
  3. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar och skölj dem sedan i kallt vatten.
  4. Pressa ur saften ur limefrukterna och blanda den med ingefära, chili, chutney, vatten, salt och oljorna till en dressing.
  5. Skiva löken tunt (du kan använda den rå eller fräsa den lite lätt först) och tillsätt den i limedressingen. Krama ihop löken med dressingen tills löken mjuknat något.
  6. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, tag sedan upp dem.
  7. Stek sojastrimlorna i olja i en stekpanna på medelstark värme. Akta så de inte bränns vid.
  8. Rör ihop strimlorna med nudlarna, lökröran, sesamfrön, groddar och koriander.
    Bowl med marinerade tofu och nudlar

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden