Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Lasagne

En riktig vardagsklassiker som funkar fint som både middag eller matlåda!

40 min
Middag
Billiga veganska recept

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

400 g sojafärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
1 tärning grönsaksbuljong
9 lasagneplattor

Bechamelsås

4 msk olivolja
0,5 dl vetemjöl
10 dl vegetabilisk grädde
1 tsk riven muskot
Salt och peppar efter smak
1 tsk gurkmeja
  1.  ​​​​Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka med matfett i en stekpanna. Lägg i sojafärsen och stek den under omrörning. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.  
  3. Vispa ut mjölet i grädden i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna. Låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3-5 min. Varva färssås, bechamelsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt