Hoppa till huvudinnehåll
Kryddiga vegobitar på salladsblad ligger på en träbräda

Kryddiga veganska filébitar med apelsin & ingefära

Små goda plockrätter förgyller alla fester. Här har vi skapat en liten förrätt eller plockrätt med kryddiga veganska filébitar tillsammans med ingefära och apelsin.

25 min
Påsk
Förrätt
Nyår
Sallader

Ingredienser

4 portioner
Hjärtsallad
320 g vegobitar
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk riven ingefära
1/2 dl mandelspån
1 tsk Svartpeppar
Salt efter smak
  1. Börja med att tina upp vegobitarna. Blanda sedan apelsinjuice, ingefära och svartpeppar. Låt bitarna marinera i kryddblandningen under 30 min. 
  2. Värm upp en stekpanna och stek vegobitarna till de får en gyllene färg. 
  3. Skölj hjärtsalladen noggrant och låten den rinna av.  Plocka de största bladen kring salladen och ha i vegobitarna. Toppa med mandelspån och servera. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden