Hoppa till huvudinnehåll

Krämiga veganska filébitar med tre sortes peppar

Noll inspiration inför helgens middagar? Denna 80-talsinspirerade rätt innehåller härligheter som peppar, veganska filébitar och cashewnötter. Det kan helt enkelt inte bli fel!

30 min
Middag
Glutenfritt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
Ca 300 gram vegobitar
Olja
200 g champinjoner
1 gul lök, finhackad
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel grönpeppar
1 tsk rosépeppar
2,5 dl vegansk créme fraice
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 halv strimlad purjolök
1 del cashewnötter
Bladpersilja
  1. Stek vegobitarna så att de får färg. Tillsätt svamp och gul lök och fräs tills löken mjuknat. Stöt de olika pepparsorterna tillsammans i mortel.
  2. Rör ned fraichen, vin, peppar, soja, vitlök och purjolöken i pannan. Låt allt står och koka och puttra ihop i någon minut.
  3. Rosta cashewnötterna i en torr panna. Strö över pannan tillsammans med grovhackad persilja. Servera med ris eller klyftpotatis

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden