Hoppa till huvudinnehåll
Skål med risotto toppad med sparris på ett bord

Krämig vegansk medelhavsrisotto

En vegansk risotto som är ganska enkel att slänga ihop, det tar dock lite tid att få till det klibbiga riset. Variera med dina favorittillbehör.

40 min
Lunch
IBS
Middag

Ingredienser

5 portioner
3 dl klibbigt vitt ris
1 l grönsaksbuljong
1 schalottenlök
2 klyftor vitlök
3 msk olivolja
1½ dl vitt matlagningsvin
250 g sparris
250 g körsbärstomat
240 g (avrunna) kronärtskockshjärtan
300 g anamma vegobitar
15 g fryst basilika/ 1 kruka färsk
2 tsk torkad timjan
Salt och peppar
  1. Skala och hacka schalottenlöken och pressa vitlöken och fräs i olivoljan i en stor kastrull. Ett alternativ som är snällare mot magen är att avlägsna lökbitarna ur oljan efter fräsning då oljan tagit åt sig av löksmaken.
  2. Tillsätt 6 dl buljong och sedan det osköljda riset och låt koka upp på låg värme. Rör om med ett par minuters mellanrum.
  3. När riset börjar på att koka torrt, tillsätt resten av buljongen samt det vita vinet.
  4. Hacka sparris och körsbärstomater och tillsätt till riset. Tillsätt även de avrunna kornärtskockshjärtana och vegobitarna. Fortsätt röra om med jämna mellanrum.
  5. När riset börjar få en tjock, krämig konsistens, ta av från plattan och rör ned kryddorna.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden