Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Grönkålssallad med valnötter och vegansk feta

Den här salladen passar lika bra för att slänga ihop en lunch som för att komplettera julbordet

15 min
Förrätt
Jul
Grundrecept

Ingredienser

4 portioner

Salladen

125 g grönkål
1 granatäpplen
1 dl valnötter
1 pkt Bute Island, Greek Style veganost

Dressing

1 tsk sirap
1 msk citron
1 msk olivolja
Salt och peppar

1. Börja med att rensa och hacka grönkålen. Dela granatäpplen itu och tryck ut kärnorna, gärna i en skål med vatten så att det sker under vattenytan, detta för att bespara kladd i köket. Grovhacka valnötterna.

2. Blanda kålen, granatäppelkärnorna och valnötterna i en skål och smula ner den veganska osten.

3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en liten skål och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och massera in den. Serveras till valfria rätter.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt