Hoppa till huvudinnehåll
Grönkålssallad med vegansk ost och valnötter

Grönkålssallad med valnötter och vegansk feta

Den här salladen med veganska feta passar lika bra för att slänga ihop en lunch som för att komplettera julbordet.

15 min
Lunch
Under 30 min
Glutenfritt
Sojafritt
Jul

Ingredienser

4 portioner

Salladen

125 g grönkål
1 granatäpplen
1 dl valnötter
1 pkt vegansk feta ost t.ex från Violife eller Bute Island

Dressing

1 tsk sirap
1 msk citron
1 msk olivolja
Salt och peppar
  1. Börja med att rensa och hacka grönkålen. Dela granatäpplen itu och tryck ut kärnorna, gärna i en skål med vatten så att det sker under vattenytan, detta för att bespara kladd i köket. Grovhacka valnötterna.
  2. Blanda kålen, granatäppelkärnorna och valnötterna i en skål och smula ner den veganska osten.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en liten skål och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och massera in den. Serveras till valfria rätter.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden