Hoppa till huvudinnehåll
Smörstekta svampar med karamelliserad lök och blomkålspuré på en tallrik

Blomkålspuré med smörstekta svampar

Finns det något härligare än att ta vara på säsongens råvaror? Under oktober - december kan du få tag på fina blomkål. Här omvandlar vi den till en len och krämig puré tillsammans med stekta svampar med karamelliserad lök. En lite finare rätt för att lyxa till helgen eller bjuda gästerna på.

30 min
Middag
Imponera
Grundrecept
Glutenfritt
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser puré

1 blomkålshuvud (800 g)
2 dl vegetabilisk crème fraiche
smaka av med salt och vitpeppar

Gyllene stekta svampar

500 g svamp (valfri)
2 gul lök
1 msk olja
1 dl hosinsås
  1. Börja med att koka upp vatten och fördela buketterna från blomkålen. Koka buketterna tills de blir genomkokta i cirka 5-10 minuter.
  2. Skala och finhacka lök, rensa och skiva svamparna.Värm upp en panna med matfett och stek på löken tills den blir mjuk och får en gyllene färg, ha sedan i svamparna och låt de också bli mjuka.
  3. Häll på hoisinsås och låt allting fräsa i låg värme.
  4. Ta fram en hushållsmaskin eller mixer och mixa blomkålen med vegetabilisk créme fraiche tills purén är slät. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera tillsammans med sockerärtor eller haricots vert! 
    Smörstekta svampar med karamelliserad lök och blomkålspuré på en tallrik

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt