Hoppa till huvudinnehåll
Skagenfyllda avokadohalvor på ett glasfat.

Avokadohalvor med vegansk skagen

Veganska skagenfyllda avokadohalvor passar fint till förrätt under festligheter som jul, påsk och midsommar. Här är ett recept på vegansk skagenröra men om du har ont om tid finns det färdiga växtbaserade skagenröror att hitta i matbutiker idag.

20 min
Påsk
Förrätt
Nyår
Midsommar

Ingredienser

4 portioner
1 kruka dill
1 rödlök
1 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk créme fraiche
2 msk tångkaviar, helst av olika färger
1 msk citronjuice
Svartpeppar
4 mogna avokado
1 dl torkade sojastrimlor
  1. Koka sojastrimlorna i kraftigt saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt strimlorna rinna av och pressa ut så mycket vatten som möjligt. Du kan också använda färska sojabitar eller helt skippa dessa. 

  2. Finhacka dillen och rödlöken. Blanda majonnäs, fraiche, citronjuice och tångkaviar. Tillsätt dill, rödlök, avokado och sojastrimlorna. Blanda ordentligt och smaka av med svartpeppar. Dela avokadon gröp ur kärnorna, fyll med en klick skagen och servera.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden