Hoppa till huvudinnehåll
Skagenfyllda avokadohalvor på ett glasfat.

Avokadohalvor med vegansk skagen

Veganska skagenfyllda avokadohalvor passar fint till förrätt under festligheter som jul, påsk och midsommar. Här är ett recept på vegansk skagenröra men om du har ont om tid finns det färdiga växtbaserade skagenröror att hitta i matbutiker idag.

20 min
Påsk
Förrätt
Nyår
Midsommar
Jul

Ingredienser

4 portioner
4 mogna avokado

Alternativ 1 - färdig skagen

1 burk färdig skagen, ex Yipins

Alternativ 2 - recept på skagen

1 kruka dill
1 rödlök
1 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk créme fraiche
2 msk tångkaviar, helst av olika färger
1 msk citronjuice
Svartpeppar
100 gram tofu

Dekoration

Tångrom
Dill

Alternativ 1

  1. Halvera och urkärna avokadon. 
  2. Klicka på skagen, ex Yipins skagen
  3. Dekorera med tångrom och dill. 

Alternativ 2

  1. Tärna tofun. Finhacka dillen och rödlöken.
  2. Blanda majonnäs, fraiche, citronjuice och tångkaviar. Tillsätt dill, rödlök, avokado och tofun. Blanda ordentligt och smaka av med svartpeppar.
  3. Dela avokadon gröp ur kärnorna, fyll med en klick skagen.
  4. Dekorera med tångrom och dill. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden