Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Auberginesill med wasabismak

20 min
Midsommar
Påsk
Jul

Ingredienser

Sås

1 dl soja- eller havregrädde
4 msk äggfri majonnäs
1 msk wasabi
1 msk pressad lime
1 kruka gräslök
1 kruka dill (spara några fina ”kvistar” till garnering)
några nypor socker

Auberginesill

1 aubergine
salt
  1. Skala auberginen och skär den i 1 cm tjocka strimlor. Koka den sedan i kraftigt saltat vatten tills strimlorna blir mjuka och sladdriga, ca 5 minuter. Var försiktig så de inte blir mosigt. Låt strimlorna rinna av.
  2. Klipp eller finhacka gräslök och dill och rör ihop ingredienserna till såsen. Smaka av och rör ner auberginestrimlorna.  

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt