Hoppa till huvudinnehåll
Krämig pasta upplagd i djup tallrik, med svamp och ost vid sidan av.

Fem veganska recept för veckans matlådor

Söndag och dags att förbereda matlådor inför veckan? Att foodpreppa är ofta kul, men ibland är inspirationen helt enkelt bara inte där. Lugn, vi hjälper dig! Här är fem tips på goda rätter som är enkla att slänga ihop och som lämpar sig utmärkt i matlådan!

Krämig pasta upplagd i djup tallrik, med svamp och ost vid sidan av.

Krämig pasta med svampsås

Krämig pasta - helt veganskt! Välj dina favoritsvampar och koka ihop till en krämig sås och blanda ihop med pasta. Grönsakerna ingår i pastasåsen, så du får plats med allt i en och samma matlåda som du kan värma!

Vegansk korvstroganoff i stekpanna. I förgrunden färska örter och i bakgrunden en skål ris.

Vegansk korvstroganoff

Hur många har inte skolminnen med korvstroganoff? Det känns så mycket skolmatsal och det gillar vi! Men denna är givetvis utan några djur. Vi använder en vegansk falukorv och vegetabilisk grädde.

Vegansk raggmunk i tallrik med lingon och vegokött.

Veganska raggmunkar

En husmansklassiker som passar pefekt i matlådan och mättar bra under långa plugg- eller arbetsdagar! Passar bäst med knaperstekt vegobacon och rårörda lingon.

Två skålar med vegansk bolognese och pasta, garnerade med färsk spenat.

Vegansk bolognese

En klassiker som funkar både till mysiga middagar och till matlådelunch. Den här vi veganiserat genom att enkelt byta ut köttfärs mot vegansk färs, men den går även utmärkt att göra på linser. Kasta i färsk spenat för att få grönsakerna inkluderade i den varma maten!

Daal i djup skål på ett bord, med naanbröd bredvid.

Daal

En indisk linsgryta med kokosmjölk som både värmer och mättar. Något av det bästa med denna är att den bara blir godare av att få stå i några dagar, och passar därför perfekt att laga på söndagen och äta under veckan! 

Behöver du mer vegoinspiration i vardagen? Anta vår utmaning “Bli vegan på 28 dagar!” och få en kickstart i din vegoresa! Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och våra tankar kring mat.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden