 
  Ingredienser
1 gul lök
              2 vitlöksklyftor 
              1 tsk malen spiskummin
              2 tsk malen koriander 
              3 dl röda linser 
              2 dl vatten 
              1 grönsaksbuljong 
              400 ml kokoksmjölk 
              2 tomater
              70 g baby spenat 
              Salt och peppar efter smak 
              1 kruka koriander 
          - Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp vatten och lös upp buljongen. Värm upp en kastrull med olja och fräs löken tills de blir mjuka tillsammans med kryddorna.
- Tillsätt linser, vatten, koriander och buljongvatten samt kokosmjölk. Låt det sjuda ca 15 minuter utan lock.
- Dela tomaterna i klyftor, hacka spenaten och tillsätt i grytan. Låt det sjuda ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Finhacka koriander och strö på vid servering.
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  