Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Daal

Servera gärna med naanbröd eller ris.

30 min
Grundrecept
För 4 under 80kr
Barnvänligt
Middag

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
3 dl röda linser
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
400 ml kokoksmjölk
2 tomater
70 g baby spenat
Salt och peppar efter smak
1 kruka koriander
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt med kryddorna i olja i en kastrull. 
  2. Tillsätt linser, vatten och buljongtärning samt kokosmjölk. Låt det sjuda ca 10 minuter utan lock.
  3. Hacka tomaterna grovt och tillsätt det tillsammans med spenaten. Låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Finhacka koriander och strö på vid servering. 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt