Hoppa till huvudinnehåll
Bild på skål med Daal

Daal

Klassisk linsgryta med kokosmjölk. Servera gärna med naanbröd eller ris.

30 min
Grundrecept
Billiga veganska recept
Barnvänligt
Middag
Lunch
Glutenfritt
Nötfri
Sojafritt

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
3 dl röda linser
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
400 ml kokoksmjölk
2 tomater
70 g baby spenat
Salt och peppar efter smak
1 kruka koriander
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp vatten och lös upp buljongen. Värm upp en kastrull med olja och fräs löken tills de blir mjuka tillsammans med kryddorna. 
  2. Tillsätt linser, vatten, koriander och buljongvatten samt kokosmjölk. Låt det sjuda ca 15 minuter utan lock.
  3. Dela tomaterna i klyftor, hacka spenaten och tillsätt i grytan. Låt det sjuda ytterligare 5 minuter. 
  4. Smaka av med salt och peppar. Finhacka koriander och strö på vid servering.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt