Hoppa till huvudinnehåll
Från vänster: Harry Styles, Jay-Z, Billie Eilish, Leonardo DiCaprio, Maisie Williams.

Fem kändisar som stöttat vego under 2021

2021 är inte riktigt slut ännu, men vi börjar ändå blicka tillbaka lite smått över året som gått. Vi har mötts av många positiva vegonyheter, inte minst från kändisvärlden. Här listar vi fem megakändisar som på olika sätt bidragit till vegoutvecklingen under året.

1. Billie Eilish

Ingen annan kan väl komma på första plats än Billie Eilish? Sångerskan drar sig inte för att förespråka veganism och har under 2021 bl.a. släppt veganska skor, en vegansk parfym och en vegansk choklad. Dessutom lyckades hon få Oscar de la Renta att slopa pälsen för gott, i utbyte mot att hon bar märkets kläder under årets (veganska) Met-gala. Bra jobbat Billie!

2. Leonardo DiCaprio

Ett annat välkänt namn som ofta syns i vegosammanhang är Leonardo DiCaprio. Den Oscarsbelönade skådespelaren gör ingen hemlighet att sitt engagemang för miljöfrågor och har under året utökat sin investeringsportfölj med ännu fler livsmedelsföretag vars mål är att göra djurfabrikerna till historia. Under 2021 har han även uppmuntrat sina närmare 40 miljoner följare på sociala medier att dra ner på köttet.

3. Jay-Z

Den framgångsrika hiphopstjärnan Jay-Z har tidigare, tillsammans med Beyoncé, uppmuntrat fans att äta mer växtbaserat. Under de senaste åren har han investerat i en rad vegovänliga företag, bl.a. svenska Oatly, och under 2021 har han bl.a. gett ett generöst investeringsstöd till företaget Simulate som inriktar sig på veganska alternativ till kyckling.

4. Maisie Williams

Game of Thrones-stjärnan Maisie Williams samarbetade nyligen med märket Coperni för att lansera veganska versioner av märkets unika ”Swipe Bags” som annars produceras med läder från djur. De veganska versionerna gör istället av läder av äpplen som blivit över från juice-produktion. Skådespelerskan hoppas att samarbetet kan inspirera fler att både köpa- och producera produkter av hållbara material.

5. Harry Styles

Tidigare One Direction-medlemmen Harry Styles har under hösten 2021 lanserat sitt eget skönhetsmärke Pleasing. Märket använder sig av veganska-, miljövänliga- och etiskt producerade ingredienser. Dessutom profilerar sig märket som icke-binärt och riktar sig till alla, oavsett könsidentitet.

Du behöver inte vara känd för att göra skillnad! Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med en valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden