Hoppa till huvudinnehåll
Jay-Z vegansk kyckling
Vegokoll

Hiphopstjärnan Jay-Z investerar i vegansk kyckling

Jay-Z fortsätter att förespråka växtbaserad mat. Hans firma Marcy Venture Partners investerar i flera veganska och hållbara företag och det senaste tillskottet är Simulate, ett varumärke som producerar veganska alternativ till kyckling. 

Den prisbelönta musikern, producenten och entreprenören Jay-Z har nyligen investerat i Simulate, vilket är ett veganskt kycklingvarumärke, tidigare känt som Nuggs.

Sajten Livekindly skriver att kyckling från djur är ett av världens mest utbredda ätbara protein. Därmed växer efterfrågan på veganska alternativ till kyckling (framför allt nuggets) väldigt fort.

Simulate gör vegansk kyckling i form av både nuggets och burgare. Företaget som grundades 2018 är redan känt för sin meme-fokuserade marknadsföring och slagkraftiga slogans i USA, där produkterna finns i flera butiker.

– Användandet av djur är en av de mest ineffektiva faktorerna i matsystemet och är inte hållbart för planeten, vilket nu har blivit en del av vårt kollektiva medvetande, säger 21-åriga entreprenören och grundaren av Simulate, Ben Pasternak.
 

Jay-Z och hans veganska investeringar

Jay-Z, vars riktiga namn är Shawn Carter, har investerat i flera veganska och hållbara företag de senaste året. 

Stjärnans firma, Marcy Venture Partners (MVP), sponsrar Impossible Foods, Partake, Oatly samt även Rihannas underklädeskollektion Savage x Fenty, tillverkare av återvinningsbara telefonskal Pela, elcykelföretaget  MATE - och nu även Simulate.

Men investeringar är inte det enda sättet som Jay-Z förespråkar köttfri mat på.

2019 presenterade han och Beyoncé en växtbaserad "rörelse" som kallas The Greenprint, vilken designades och lanserades av fysiologen Marco Borges, för att kunna förespråka och underlätta vegansk kost.

Förutom det är trion delägare i en 22 Days Nutrition - en vegansk måltidsplaneringsservice. 

Fördelarna med bara en växtbaserad måltid om dagen kan ha en sådan djup inverkan på både vår hälsa och miljön... Vi vill utmana dig som vi utmanar oss själva att gå mot en mer växtbaserad livsstil, har Jay-Z och Beyoncé sagt i ett tidigare pressmeddelande.

Det bästa sättet att hjälpa kycklingarna är att ta bort dem från tallriken. Anta vår utmaning “Kycklingfri fredag” och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får recept, heta tips och massor användbar kunskap, helt gratis!

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden