Hoppa till huvudinnehåll
påskbord

Allt för den veganska påskbuffén

Påsken är en stor mathelg för många, det är kring maten vi träffas för att umgås. Samtidigt som animaliska inslag utgör en stor del av våra högtider bör konsumtionen minska, för klimatets och för djurens skull. Här tipsar vi om gröna alternativ som gör sig bra på påskbordet! Du hittar flera recept här 

Skagenfyllda avokadohalvor på ett glasfat.

Avokadohalvor med skagen

Glöm ägghalvorna och inför fräscha avokadohalvor fyllda med veganskagen gjord på frisk havre fraiche, tångrom och dill. Passar utmärkt till kokt potatis eller tillsammans med rågbröd.

Kryddiga vegobitar på salladsblad ligger på en träbräda

Kryddiga bitar med ingefära och apelsin

Välj dina favorit vegobitar och låt dem marineras i färskpressad apelsinjuice och ingefära. Stek sedan bitarna knaprigt och servera tillsammans med hjärtsallad. Fantastisk god plockmat eller förrätt!

Vegansk skärgårdssill gjord på aubergine på ett bord

Skärgårdssill

Klassisk skärgårdssill i vegansk tappning gjord på aubergine. Passar utmärkt både på en rågmacka eller tillsammans med kokt potatis. Aubergine kan användas till att skapa flera olika sorters “sill”.

Vegansk cheesecake med mangoglasyr på ett tårtfat.

Mangocheesecake

Gult går i påskens anda, vi har veganiserat en klassisk cheesecake med mangoglassyr för en lätt och uppfriskande avrundning på påsklunchen. Den går snabbt att slänga ihop men behöver lite tid på sig för att svalna.

Veggsallad

Visste du att det finns ett salt som påminner om smaken av kokt ägg? Javisst, kala namak salt som använd flitigt i rätter från delar av Sydasien ger i svavelaktig smak som påminner om ägg. Här har vi stek på tofu med saltet och lite andra kryddor för en perfekt veggsallad.

Fler lästips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt