5 grytor att kicka igång hösten med
Hösttider, hej hej! Det bästa med att sommaren tar slut och hösten tar över är att vi äntligen kan njuta till fullo av varm mat. Finns det något bättre än att komma hem från kylan därute och känna doften av en värmande gryta?
Här är 5 recept på grytor som passar utmärkt under höstiga tider.
Viltgryta
Visst går det utmärkt att veganisera en viltgryta! Det är så enkelt som att byta ut köttet mot sojabitar och att välja växtbaserad buljong och grädde. Detta blir en läckert mustig och robust gryta. Smakerna uppskattas av de flesta och värmer gott i kalla dagar.
Linsgryta med portabello
Linser borde vara stapelvara hemma hos alla. Dessa små baljväxter är inte bara fullproppade med järn och protein, det går att göra alla möjliga typer av grytor och biffar av dessa. Det här är en värmande vegansk linsgryta med mathavre och portabellosvamp.
Sötstark gryta med sötpotatis och kikärtor
Bara tanken på sötpotatis i gryta får oss att dreggla! Här får du den i kombination med kikärtor, jordnötssmör, sambal oelek och banan. Låter kanske bananas (heyooo!) men vi kan lova att detta är en riktig höstvinnare!
Vegansk grön curry med tofu
Vad passar väl bättre en ruggig höstdag än en curry? Och ännu bättre är ju den curryn som är snabb att tillaga när du kommer hem vrålhungrig och ska laga mat. Det här är ett löjligt enkel recept på vegansk grön currygryta med tofu, som bara tar ungefär 20 minuter att göra.
Daal
Den här bara skriker "Låt mig värma dig!". Ingen höst utan Daal om du frågar oss. Den klassiska linsgrytan har kokosmjölk som bas och blir som extra god tillsammans med ris eller naanbröd. Eller allra bästa med både och förstås.