Hoppa till huvudinnehåll
Linsgryta med portabello på ett bord med höstlöv

Vegansk linsgryta med portabello

Linser borde vara stapelvara hemma hos alla. Dessa små baljväxter är inte bara fullproppade med järn och protein, det går att göra alla möjliga typer av grytor och biffar av dessa. Nedan följer en värmande vegansk linsgryta med mathavre och portabellosvamp.

45 min
Billiga veganska recept
Lunch
Middag
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar
½ purjolök
1 l buljong
2 dl rödvin (vegansk)
4 portabellosvampar (eller motsvarande mängd favoritsvamp)
2 dl gröna linser
4 msk tomatpuré
1 tsk cayennepeppar  
Några kvistar rosmarin
2 dl mathavre (glutenfritt)
Olja till stekning
  1. Börja med att hacka löken och vitlöken samt strimla purjolöken. Fräs dessa i en oljad gryta tills de har blivit riktigt mjuka.
  2. Koka upp en buljongtärning i en liter vatten.
  3. Dela portabellosvamparna i mitten och tillsätt alla ingredienser i grytan. Låt det koka under lock i 30 minuter på medelvärme. Rör om då och då.

PS! Gröna linser är relativt snabbkokta. Om de inte blötläggs kokar de klart på 30 minuter. En trevlig liten lins som är god till det mesta.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden