Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Veganska recept till midsommar

Snart inleds Sveriges största sommarfest - midsommar! Midsommarstången kläs och reses, vi binder kransar och samlas flera gånger runt middagsbordet - för vad vore midsommar utan mat?Här samlar vi våra bästa veganska recept midsommarbuffén. 

1. Potatisen 

Färskpotatisen är en självklarhet på de flesta bord till midsommar. Beroende på vart i landet du befinner dig ser säkert traditionen runt potatisen lite olika ut, men till denna midsommar känns det roligt att göra något extra av färskpotatisen i en enkel och somrig potatissallad. 

Thumbnail

2. Vegosill

Sill, den lilla mumsbiten med precis den härliga dela-med-sig känslan. Egengjord sill går att göra på många olika sätt, basen kan göras på både morot eller aubergine och du kan addera klassiska smaker som senap eller vanlig inlagd. Förpackar du den i en snygg glasburk är det även en fin personlig present. Testa den med röbetslag och få en färgglad tallrik.

Thumbnail

3. Gubbröran

Gubbröran är ett lika fint komplement till potatisen som på mackan, den krämiga såsen och det smakrika innehållet skapar en klassisk röra som är svår att tröttna på.  Du använder samma bas som till vegosillen, effektivt och bra! 

Thumbnail

4. Tårta

Midsommar kan vara den dag då svenskarna äter mest jordgubbar - vilket inte är så konstigt då de röda stenfrukten är underbart goda. Med lite förberedelse kan du med en marängtårta toppad jordgubbar garanterat imponera på sällskapet. Du kan också trotsa jordgubbarna och ordna en tårta med mango curd.

Thumbnail

Fler lästips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt