Hoppa till huvudinnehåll
Grillspett i BBQ-marinad med sallad på ett vitt fat

Grillspett i BBQ-marinad

Tips! Vill man använda sig av t ex färsk potatis eller andra färska rotsaker är det bra att förkoka dom innan det läggs i marinaden så att de inte tar så lång tid att grilla.

75 min
Grilla
Middag
Midsommar
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
3 dl rödvin
1 buljongtärning
1 msk rosmarin
1 msk timjan
1 chipotle (blötlagd och grovt hackad)*
en gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 msk matolja
salt
peppar
socker
Vegobitar av t.ex soja
  1. Fräs lök och vitlök i matolja i ca fem minuter, tillsätt örter, chipotle* och tomatpuré den sista minuten och slå därefter på rödvin och smula i buljongtärningen, låt det hela sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
  2. Mixa därefter marinaden till en homogen smet i en matberedare eller med stavmixer och smaka av den med salt, peppar och lite socker. Tänk på att marinaden ska vara koncentrerad.
  3. Blanda marinaden med valfria färska svenska sommargrönsaker och vegobitarna.
  4. Låt allt stå och dra åt sig marinaden någon timma i kylen. Trä sedan grönsakerna och vegoköttet på spett och grilla.

Recept: Lea Honorine

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden