Hoppa till huvudinnehåll
En vegansk nuggets med McDonalds loggan intill
Vegokoll

Veganska nuggets på McDonalds

Veganska nuggets testas just nu i Norge hos snabbmatsjätten McDonalds. Detta för att bemöta den stora efterfrågan på veganska rätter.  

Kyckling är ute och vegansk är inne. Senast igår (25 mars) kunde vi läsa om svenska kycklingar som får sina vingar brutna under innan slakt på SVT. Veterinärer börjar ifrågasätta om den produktionen verkligen lever upp till svensk lagstiftning. Samtidigt är kycklingalternativ på uppgång, även KFC som är kända för sina kycklingnuggets testar nu att ha veganska alternativ på menyn i Storbritannien.

Efter succén både i Finland och Sverige med McVegan vill McDonalds nu utöka sina veganska alternativ och testar veganska nuggets i Norge. Nuggetsen är gjorda av ärtor, majs, blomkål, morötter, lök och potatis.

Redan i fjol lanserade McDonalds i Finland en uppföljning till McVegan med El Veggo med sojaburgare, kryddig salsa och veganiserad McFeast dressing. I början av året fick vi i Sverige även en vegansk Happy Meal i from av McFalafel. I Storbritannien fick de också en vegansk variant till Happy Meal men då med friterade grönsaksbiffar och i USA finns nu McAloo Tikki, en smörgås med en grönsaksbiff och äggfri majonnäs. Konsumenter vill helt enkelt äta grönare. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden