Hoppa till huvudinnehåll
två veganska burgare från burger king
Vegokoll

Växtbaserad burgare hos Burger King

Burger King tar nu in två växtbaserade burgare - Unbelievable WHOPPER och Unbelievable Chicken King. Själva burgarna är veganska men de serveras som standard med animalisk majonnäs.  Det går dock utmärkt att få vegansk steakhousesås.

Redan i början av april dök den veganska burgaren från Impossible Foods upp på samtliga Burger King i St Louis, USA. Nu vill svenska Burger King också införa flera gröna alternativ på menyn och inför två nya sojaburgare - Unbelievable WHOPPER och Unbelievable Chicken King.

Själva burgarna är veganska men serveras med animalisk majonnäs. Det går dock utmärkt att be om burgarna med steakhousesås som är vegansk. Samtliga burgare steks på samma yta som de animaliska burgarna, så det är inte lämpligt för allergiker eller personer som av andra anledningar inte konsumerar korskontaminerade produkter.

Det här är ett bra sätt för Burger King att införa veganska alternativ och ett fantastisk bra val för den växande skaran konsumenter som vill minska sin köttkonsumtion.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden