Hoppa till huvudinnehåll
Chiapudding, Poké Bowl och Vegoburgare.

Tre smarriga veganska dagsmenyer

Oavsett vad du har för kosthållning idag gör du något gott (i dubbel betydelse) varje gång du lägger upp en vegomåltid på tallriken! Möjligheterna är oändliga, men här tipsar vi om tre goda och varierade menyer med tillhörande recept som hjälper dig att välja vego hela dagen lång!

Chiapudding, Poké Bowl och Vegoburgare.

Meny 1

Vi börjar dagen med en hälsosam chiapudding med vanilj och blåbär. Till lunch blir det en riktig färgbomb i form av en poké bowl med vegobitar, och till middag lyxar vi till det med en krispig vegoburgare med picklad rödkål.

Till frukosten

Till lunchen

Till middagen

Vegansk våffla, Vegansk viltgryta med potatis och sallad samt Sötpotatissoppa.

Meny 2

Dagen inleds med en riktig lyxfrukost, nämligen veganska våfflor med bärtopping! Lite längre in på dagen tar vi oss en värmande lunch i form av en krämig sötpotatissoppa med kokosmjölk. Avslutningsvis serverar vi en mustig, vegansk viltgryta med vinbärssaft och krossade enbär till middag.

Till frukosten

Till lunchen

Till middagen

Grön curry, Scrambled Tofu och Falafel i bröd.

Meny 3

Morgonstund har guld i mun! Frukosten denna dag består av en gyllengul scrambled tofu. Till lunch blir det hemmagjord falafel i pitabröd med favvogrönsakerna. Dagen avrundas till sist med en vegansk grön curry med tofu. Mums!

 

Till frukosten

Till lunchen

Till middagen

Behöver du mer vegoinspiration i vardagen? Anta vår utmaning “Bli vegan på 28 dagar!” och få en kickstart i din vegoresa! Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och våra tankar kring mat.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden