Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk falafel i pitabröd

Hemmagjord falafel - vegansk

Att göra egen falafel är verkligen hur gott som helst, men många misslyckas genom att koka kikärtorna och blanda ut med mjöl. Följ det här receptet och återupptäck den här veganska klassikern!

45 min
Billiga veganska recept
Middag
Sojafritt
Glutenfritt
Barnvänligt
Nouruz
Ramadan
Eid al-fitr

Ingredienser

4 portioner
500 g okokta, blötlagda kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 kruka koriander
1 tsk salt
½ matsked spiskummin
olja att fritera i
  1. Finhacka gul lök och vitlök. Mixa de blötlagda kikärtorna i en matberedare tillsammans med löken, vitlöken, koriander, salt och spiskummin.
  2. Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna eller kastrull.
  3. Ta ungefär en matsked av röran och forma bollar. Fritera bollarna tills de får en härligt krispig, gyllenbrun yta. 

Servera med tzatziki i pitabröd eller couscous. 

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden