Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk falafel i pitabröd

Hemmagjord falafel

Att göra egen falafel är verkligen hur gott som helst, men många misslyckas genom att koka kikärtorna och blanda ut med mjöl. Följ det här receptet och återupptäck den här vegoklassikern!

45 min
Billiga veganska recept
Middag
Sojafritt
Glutenfritt
Barnvänligt
Nouruz
Ramadan
Eid al-fitr

Ingredienser

4 portioner
500 g okokta, blötlagda kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 kruka koriander
1 tsk salt
½ matsked spiskummin
olja att fritera i
  1. Finhacka gul lök och vitlök. Mixa de blötlagda kikärtorna i en matberedare tillsammans med löken, vitlöken, koriander, salt och spiskummin.
  2. Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna eller kastrull.
  3. Ta ungefär en matsked av röran och forma bollar. Fritera bollarna tills de får en härligt krispig, gyllenbrun yta. 
    Vegansk falafel i pitabröd

Servera med tzatziki i pitabröd eller couscous. 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt