Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Scrambled tofu

Kala namak är ett svart salt som ofta används i sydasiatiska rätter i bland annat Bangladesh, Nepal, Indien och Pakistan. Saltet används ofta i veganska rätter för att ge maten en äggliknande smak.

10 min
Frukost
Glutenfritt
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
270 g fast tofu
200 g silkestofu
1 msk olja eller matfett
1  ½ tsk kala namak salt*
1 ½ tsk gurkmeja

​​​​​1.  Börja med att smula ner tofun i en panna med olja eller matfett.

2. Krydda med kala namak och gurkmeja och stek i ungefär fem minuter eller tills den fått lite färg

*Du hittar oftast kala namak i indiska, asiatiska eller helveganska butiker.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt