Hoppa till huvudinnehåll
Scrambled tofu i en vit skål på ett bord.

Scrambled tofu

Recept på vegansk scrambled tofu med smak av "ägg". Kala namak är ett svart salt som ofta används i sydasiatiska rätter i bland annat Bangladesh, Nepal, Indien och Pakistan. Saltet används ofta i veganska rätter för att ge maten en äggliknande smak.

10 min
Frukost
Glutenfritt
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
270 g fast tofu
200 g silkestofu
1 msk olja eller matfett
1  ½ tsk kala namak salt*
1 ½ tsk gurkmeja
  1. Börja med att smula ner tofun i en panna med olja eller matfett.
  2. Krydda med kala namak och gurkmeja och stek i ungefär fem minuter eller tills den fått lite färg
    Scrambled tofu i en vit skål på ett bord.

*Du hittar oftast kala namak i indiska, asiatiska eller helveganska butiker.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden