Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Snygga och etiska väskor

Det kanske är för tidigt för att prata om hösten men höstmode är runt hörnet. Vi har spanat på några väskor i murriga färger som vi gärna skulle se till att ha. Givetvis veganska och från hållbara företag.

Alexandra K

Hos stilochansvar.se finner ni filtreringen vegan, då kommer det ett gäng väskor från varumärket Alexandra K. Inte nog med att Alexandra K aldrig använder läder så tar företaget även stor hänsyn till miljöpåverkan och schyssta villkor för personerna som tillverkar dessa. De har tagit fram snygga magväskor, perfekt för plånbok och telefon. 

Matt and Nat

Hos Green Laces hittar ni väskor från Matt & Nat. Företaget har sedan starten 1995 varit en veganskt företag som lägger stor vikt vid socialt ansvar och omtanke om andra. De strävar efter en så miljövänlig produktion som möjligt och experimenterar ständigt med nya material. Sedan en tid tillbaka är alla innertyg i deras väskor producerat av 100 % återvunna plastflaskor. Hur coolt är det?

Tokyo Bags

Även dessa finner du hos Greenlaces.com, dessa väskor är designade i klassiska modeller som håller genom tiderna oavsett dagens trend. Förutom att de givetvis inte använder sig av animaliskt läder så är företaget i ständigt jakt på mer hållbara material. Deras ”japanska canava” som avser tyget är oerhört hållbar och har tidigare använts för båtar som segelduk.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden