Hoppa till huvudinnehåll
tandtrådsbyglar för barn i form av en dinosaurie och med smak av jordgubb
Vegokoll

Veganska tandtrådsbyglar i dinosaurieform

Det nytänkande mundvård-företaget The Humble Co. som är certifierade av the Vegan Society introducerar en spännande ny produkt till sitt barnsortiment: tandtrådsbyglar. Med en banbrytande design som fokuserar på både användarvänlighet och underhållning strävar de efter att göra det både lekfullt och lätt för barn att ta hand om sina tänder. Nu med ytterligare ett steg till tandvårdsrutinen: floss.

Rekommendationen för barn är att börja flossa när man får två eller fler tänder som rör varandra, med hjälp av en vuxen innan man kan göra det själv. Med hjälp av tandtrådsbygeln ska barnet varsamt avlägsna de dolda orenheterna genom att arbeta mellan varje sida av varje tand, precis nedanför tandköttslinjen, varje dag innan tandborstning.

Våra Kids Floss är en naturlig del av vår produktutveckling där vi ständigt vill utmana och förbättra de verktyg som finns för att förbättra munhälsan hos barn, säger Olivia Gelin, marknadschef på The Humble Co.

I samband med produktlanseringen ger The Humble Co. även ut en barnbok där läsaren får följa dinosaurien Tandosaurus på sin resa mot att lära sig att borsta tänderna. Boken kommer att distribueras till tandläkarmottagningar och förskolor för att hjälpa både vuxna och barn att göra tandborstningen lite roligare. En digital variant av boken finns tillgänglig för alla på företagets hemsida och för den som föredrar film, har boken animerats och publicerats på företagets Youtube-kanal.

Barnboken är en lekfull förlängning av vår lansering och visualiserar det vi vill åstadkomma med vårt produktsortiment för barn - att främja en hälsosam tandvårdsrutin från en tidig ålder, fortsätter Olivia.

Kids Floss Picks är växtbaserade och består till största del av majsstärkelse. Den extra starka tråden gör tandtrådsbygeln återanvändningsbar. Den sköljs helt enkelt av efter användning och förvaras på en torr plats mellan användningar, som med en vanlig tandborste. Produkten finns hos thehumble.co och onlineapotek från och med början på maj.

Rekommenderat pris: 33 kronor
Kids Floss Pick kommer i 30 pack
Länk till produkt på hemsida
Länk till filmen på YouTube

Om The Humble Co.
Svenska The Humble Co. är ett hållbarhetsfokuserat företag med ett brett sortiment av munvårdsprodukter som är skonsamma för både användaren och miljön. Utöver tandborstar finns bland annat tandkrämer, tandtrådsbyglar, munskölj, mellanrumsborstar, tuggummin för att nämna ett urval. Varje köp av produkter från The Humble Co. stödjer hälso- och hållbarhetsprojekt i utsatta samhällen världen över. Alla produkter är 100% veganska och inte testade på djur.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden