Hoppa till huvudinnehåll
Vegan Society loggan i en hudkräm
Vegokoll

The Body Shop är 100% vegancertifierade!

The Body Shop är det första globala skönhetsvarumärket i världen med 100% veganska produktformuleringar inom alla områden inklusive hudvård, kroppsvård, hårvård, smink och doft! Hela produktportföljen har nu certifierats av Vegan Society, den gyllene standarden när det kommer till veganism.

Vi gjorde det! Nu är alla våra produktformuleringar från The Body Shop certifierade av The Vegan Society. Vi ser hur allt fler konsumenter vill välja produkter fria från animalier. Därför var det viktigt för oss att säkra att varenda produktformulering verifieras av The Vegan Society – föreningen som skapade själva begreppet ”Vegan” redan 1944. För oss är det här ett stort framsteg och ett statement för att visa att vi som ett globalt varumärke fortsätter stå upp för att inga djur ska skadas i jakten på skönhet, säger Matilda Wiechel, Activism & Communications Manager på The Body Shop i Sverige och Danmark.

The Body Shop har en lång historia av djurrättskampanjer som går tillbaks till 1980-talet, och pågår än idag. Senast med Save Cruelty Free Cosmetics, ett Europeiskt medborgarinitiativ där 1 miljon kunder höjde sina röster och skrev under för att uppmana EU att skydda det förbud mot djurförsök som finns idag och som hotas av nya testkrav på redan säkra ingredienser.

Veganskkosmetikaindustri 
Mer än en av tio unga säger att "vegansk" är en viktig faktor i deras köpbeslut när det kommer till hälso- och skönhetsprodukter. Många av dem väljer The Body Shop som vill fortsätta ligga i framkant för att svara upp på det växande kundkraven.

Det handlar också om tydlig kommunikation. Ett produktsortiment där kunderna på ett enkelt sätt kan se att alla formuleringar är veganska, är en milstolpe på vägen mot en helt cruelty-free skönhetsbransch.

The Vegan Society representerar den högsta globala standarden inom vegansk certifiering inom flera branscher, vilket gör dem till en pålitlig partner med hög igenkänning hos medvetna konsumenter.

Certifieringsprocessen är extremt noggrann, varje leverantör och tillverkare av råvaror och ingredienser granskas. För The Body Shop har det inneburit att över 4000 ingredienser validerats i över 1000 produkter, innan de godkänts för att få bära The Vegan Society-märkningen.

Hos The Vegan Society, hoppas man på att certifieringen kommer att inspirera fler skönhetsvarumärken att se över sin syn på animaliska ingredienser och konsumtion av djur i framtiden.

Vi riktar ett stort grattis till The Body Shop för att 100 % av deras produktformuleringar är veganska och nu certifierade med The Vegan Society-märkningen. Det har varit ett enormt projekt för dem och visar deras engagemang och hängivenhet för vegansk skönhet. Vi hoppas att detta viktiga steg sätter en global standard för andra skönhetsmärken att följa och inspirerar till ytterligare förändringar för att minska djuranvändning och exploatering i hela branschen, säger Chantelle Adkins från The Vegan Society.

Nytt år, nya gröna vanor. I appen Välj Vego! finns utmaningen Testa Vego i 28 dagar för att hjälpa dig på traven. Där får du recept, inköpningslistor, frukosttips, näringslära och annat bra du kan ha hjälp av. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden