Sex recept för vårens picknick
Våren är här, även fast aprilvädret ibland försöker lura oss. Varför inte passa på att packa ned lite enkel mat och ta med ut i naturen för en härligt vårig picknick i helgen? Här tipsar vi om sex goda, veganska recept som kan ätas kalla med händerna och som därmed även lämpar sig utmärkt för att äta utomhus.
Vietnamesiska vårrullar med jordnötssås
Vad är mer vår än vårrullar? Inget! Det hörs ju på namnet! Dessa veganska vietnamesiska vårrullar är gjorda av rispapper som kokas och fylls med valfria godsaker, här med tofu, gurka, äpple, avokado och spenat. Doppa i jordnötssåsen som du kan ta med i en egen behållare på picknicken och njut!
Veganska chilenska empanadas
Chilenska empanadas är piroger som traditionell sätt fylls med köttfärsblandning eller ost. Här får du ett recept som är likt den äkta varan - men som är helt veganskt förstås! Vår färsfyllning består av sojafärs men också oliver, russin och kryddor. Mums!
Veganska cookies med tahini
Receptet kommer från Tidningen Djurens Rätt nr. 1/2021 och är skapat av Hanna Olvenmark, hjärnan bakom Portionen under tian. ”Dessa kakor är så enkla att svänga ihop och så goda! Du kan variera bären efter vad du gillar, men jag tycker att det är väldigt gott och lite roligt med lingon. Och ja: Kakorna kan frysas.”, hälsar Hanna.
Club Sandwich
Mackor är livet! Till frukost, lunch och givetvis till picknick! Denna macka fylls med fejkon, grönsaker och en härligt krämig röra med valfritt vegokött. Skär på diagonalen och sätt en tandpetare i mitten för att ge en känsla av vardagslyx över picknick-mackan.
Veganska muffins - grundrecept
Jo, visst går att få till riktigt goda muffins utan ägg eller mjölk. Här är ett recept som du kan använda som grund och smaksätta med det du gillar, t.e.x. blåbär eller andra bär. Eller varför inte toppa med en glasyr så du får veganska cupcakes? Bara fantasin sätter gränsen!
Vegansk burrito med krämiga bönor
En burrito med krämiga bönor och ärtguacamole, mums! Receptet kommer från Hanna Olvenmarks nya kokbok Portionen under tian: Äta ute och finns även i Tidningen Djurens Rätt nr. 1/2021. Kokboken är ett hett tips för dig som tycker att maten smakar bättre när den äts i naturen!