Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk macka på picknickfilt med picknickkorg i bakgrunden.

Sex recept för vårens picknick

Våren är här, även fast aprilvädret ibland försöker lura oss. Varför inte passa på att packa ned lite enkel mat och ta med ut i naturen för en härligt vårig picknick i helgen? Här tipsar vi om sex goda, veganska recept som kan ätas kalla med händerna och som därmed även lämpar sig utmärkt för att äta utomhus.

Veganska vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar med jordnötssås

Vad är mer vår än vårrullar? Inget! Det hörs ju på namnet! Dessa veganska vietnamesiska vårrullar är gjorda av rispapper som kokas och fylls med valfria godsaker, här med tofu, gurka, äpple, avokado och spenat. Doppa i jordnötssåsen som du kan ta med i en egen behållare på picknicken och njut!

Veganska chilenska empanadas

Veganska chilenska empanadas

Chilenska empanadas är piroger som traditionell sätt fylls med köttfärsblandning eller ost. Här får du ett recept som är likt den äkta varan - men som är helt veganskt förstås! Vår färsfyllning består av sojafärs men också oliver, russin och kryddor. Mums!

Veganska cookies med tahini

Veganska cookies med tahini

Receptet kommer från Tidningen Djurens Rätt nr. 1/2021 och är skapat av Hanna Olvenmark, hjärnan bakom Portionen under tian. ”Dessa kakor är så enkla att svänga ihop och så goda! Du kan variera bären efter vad du gillar, men jag tycker att det är väldigt gott och lite roligt med lingon. Och ja: Kakorna kan frysas.”, hälsar Hanna.

Vegansk Club Sandwich

Club Sandwich

Mackor är livet! Till frukost, lunch och givetvis till picknick! Denna macka fylls med fejkon, grönsaker och en härligt krämig röra med valfritt vegokött. Skär på diagonalen och sätt en tandpetare i mitten för att ge en känsla av vardagslyx över picknick-mackan.

Veganska muffins

Veganska muffins - grundrecept

Jo, visst går att få till riktigt goda muffins utan ägg eller mjölk. Här är ett recept som du kan använda som grund och smaksätta med det du gillar, t.e.x. blåbär eller andra bär. Eller varför inte toppa med en glasyr så du får veganska cupcakes? Bara fantasin sätter gränsen!

Vegansk burrito med krämiga bönor

Vegansk burrito med krämiga bönor

En burrito med krämiga bönor och ärtguacamole, mums! Receptet kommer från Hanna Olvenmarks nya kokbok Portionen under tian: Äta ute och finns även i Tidningen Djurens Rätt nr. 1/2021. Kokboken är ett hett tips för dig som tycker att maten smakar bättre när den äts i naturen!

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden