Hoppa till huvudinnehåll
två tahinicookies på en sten med två kaffekoppar bakom

Veganska cookies med tahini

Receptet kommer från Tidningen Djurens Rätt nr. 1/2021 och är skapat av Hanna Olvenmark, hjärnan bakom Portionen under tian.
”Dessa kakor är så enkla att svänga ihop och så goda! Du kan variera bären efter vad du gillar, men jag tycker att det är väldigt gott och lite roligt med lingon. Och ja: Kakorna kan frysas.”, hälsar Hanna.

Efterrätt
Baka
Sojafritt
Fika

Ingredienser

6 portioner

Tahini-cookies

1 dl kokta kikärtor eller stora vita bönor
1 dl havregryn
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
3 färska dadlar, urkärnade
1 msk tahini (eller jordnötssmör)
1 dl lingon, färska eller frysta
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa alla ingredienser utom lingonen till en slät kaksmet i en blender eller med stavmixer.
  3. Blanda i lingonen (om de är färska kan du behöva trycka in dem i smeten så de fördelar sig hyfsat jämnt).
  4. Forma kaksmeten till en avlång korv och skär den i centimetertjocka skivor.
  5. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma till dem så de ser snygga ut och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
två tahinicookies på en sten med två kaffekoppar bakom

Tidningen Djurens Rätt är Nordens största tidning om djurrätt och djurskydd. Som medlem i Djurens Rätt får du tidningen till din brevlåda/inkorg fyra gånger om året.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden