Hoppa till huvudinnehåll

Club Sandwich

Mackor är livet. Till frukost, lunch och tja varför inte middag?

15 min
Under 30 min
Veganiserad
Lunch
Picknick

Ingredienser

8 triangelmackor

12 skivor ljust bröd
4 skivor fejkon
2 st skivade tomater
4 salladsblad

Röra:

250 g vegokött t.ex pulled vego
1 dl äggfri majonnäs
4 msk soja- eller havregrädde
4 msk finhackad rödlök
salt och peppar
1 tsk curry
  1. Stek vegoköttet och fejkon på svag värme 
  2. Hacka det grovt och fräs i olja. Smaksätt med rikligt med kryddor.
  3. Vispa ihop majonnäsen med grädden och rör ner vegoköttet och rödlöken. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta eller stek brödet i mjölkfritt margarin eller olja. Lägg ihop bröden (tre skivor till varje macka) med tomatskivor, sallad, vegoköttsröran och fejkon mellan lagerna. Dela på diagonalen och sätt en tandpetare i mitten för att hålla ihop dem. Servera gärna med coleslaw.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt