Hoppa till huvudinnehåll
Ingång till ett av Saint Laurent Paris varuhus, på sidorna skymtas skyltfönster.
Vegokoll

Saint Laurent Paris slutar med päls!

Det franska lyxvarumärket Saint Laurent Paris, tidigare Yves Saint Laurent, ansluter sig till den växande skaran pälsfria märken! Nyligen kom beskedet att de kommer sluta med päls under 2022. Beslutet omfattar även det italienska klädföretaget Brioni.

I förra veckan gick Kering-koncernen ut med att lyxvarumärket Saint Laurent Paris blir pälsfria under nästa år! Beslutet omfattar även det italienska klädföretaget Brioni som också tillhör koncernen. Kering äger flera märken som redan är pälsfria, bl.a. Gucci och Balenciaga, och många andra stora varumärken, bl.a. Versace, Chanel och Michael Kors, har sedan tidigare sagt nej till päls.

Tiden har kommit för att ta ytterligare ett tag mot att sluta använda päls i samtliga våra kollektioner. Världen förändras tillsammans med våra kunder och lyxvarumärken måste anpassa sig till detta, sa Kerings vd François-Henri Pinault till media.

Totalt har över 1 500 varumärken slopat päls, och samhället tar allt tydligare avstånd från kläder som tillverkas av djur. På väg framåt ser vi istället innovativa, veganska material som läder av svamp och ananas samt päls av växtfiber.

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden