Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Adidas nya veganska skor - med läder av svamp

Adidas fortsätter sin utveckling mot fler icke-animaliska produkter. Just nu utvecklar det sportiga företaget ett helt nytt veganskt läder - gjort av svamp, eller rättare sagt mycel. Det djurvänliga lädret kommer för första gången att användas till skor som ska lanseras under 2021.

Adidas skriver i ett pressmeddelande att hållbarhet för företaget innebär att använda mindre plast och färre animaliska produkter. 

2020 lanserade Adidas veganska versioner av flera klassiska skomodeller, bland annat Stan Smith, som snabbt blev en storsäljare. 

I år fortsätter företaget att bryta väg för djurvänligt mode genom att utveckla nytt material: ett helt biologiskt alternativ till läder tillverkat av mycel.

My.. vad? Ja, det kanske inte är ett ord som hör till vardagen men kommer alltså från svampar. Många svampar har långa trådar som kallas hyfer och de bildar ett nät i jorden - och det är det som är mycel. 

Tänk att svamprötter kan bli snygga (och djurvänliga) skor, va!

Adidas kommer att använda det här veganska svamplädret för allra första gången till att göra skor. Exakt när dessa skor kommer ut på marknaden är i nuläget oklart, men någon gång under 2021 kan vi vänta oss att börja se dem på gatorna i världen.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden