Hoppa till huvudinnehåll
kokad kronärtskocka med tre olika dippar dukade på ett bord bredvid en paj

Så ordnar du en vegansk kräftskiva

Ordna en vegansk kräftskiva med olika plockrätter och den veganska klassikern att plocka bladen på kronärtskockor istället för klorna på kräftor.

Vegansk ost-och purjolökspaj på ett bord

Vegansk ost-och purjolökspaj

Recept på fantastisk vegansk ostpaj med purjolök, tofu, körsbärstomater. Serveras med fördel kall eller sval så att stanningen hinner sätta sig. Köp färdig pajdeg för att bespara tid. Gillar du att göra allt från grunden så hittar du recept på pajskal här.

Kronärtskockor med tre olika veganska dipp

Kronärtskocka med 3 olika dipp

Istället för att plocka bena på kräftor kan en ju plocka blad på kronärtskockor och doppa dessa i goda dipp. Allt från aioli till tångdipp eller bara citronjuice med olja och salt. Mums! 

Smördegspaj med vegansk fetaost, oliver och tomat på en träbräda

Smördegspaj med vegansk fetaost

Den perfekta plockmaten för buffé som går dundersnabbt att slänga ihop! Små smördegspajer med vegansk fetaost, körsbärstomater, rödlök och oliver. De flesta färdiga smördegen i butikerna är helt veganska.

En bit vegansk skagencheesecake på en tårtspade.

Vegansk skagencheesecake

Ta din veganska kräftskiva till en helt ny nivå med en 100% växtbaserad skagencheesecake. Receptet kommer från tofuspecialisterna Yipin och kommer garanterat att vara en populär rätt på kräftskivan och olika högtider. Kom ihåg att denna cheesecake ska stå i kylen i 2–3 timmar före servering!

Veganska cashewostar på en bricka intill vindruvor

Egengjord cashewost

Att göra din egen cashewost är inte särskild svårt, allt du behöver är cashewnötter, b-jäst och lite citron. Du kan smaksätta precis som du vill, sesamfrön, gräslök, svartpeppar eller chiliflingor. På bild använder vi gräslök på ena och merkén på den andra, en stark rökt chili som används i Mapuché köket (Chiles och Argentinas ursprungsbefolkning).

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden