Hoppa till huvudinnehåll
Vegnask ceviche med veganska räkor i cocktailglas

Så ordnar du en vegansk kräftskiva

Ordna en vegansk kräftskiva med ostpaj, ceviche med veganska räkor och plocka bladen på kronärtskockor istället för bena på kräftor.

Vegansk ost-och purjolökspaj på ett bord

Vegansk ost-och purjolökspaj

Recept på fantastisk vegansk ostpaj med purjolök, tofu, körsbärstomater. Serveras med fördel kall eller sval så att stanningen hinner sätta sig. Köp färdig pajdeg för att bespara tid. Gillar du att göra allt från grunden så hittar du recept på pajskal här.

Kronärtskockor med tre olika veganska dipp

Kronärtskocka med 3 olika dipp

Istället för att plocka bena på kräftor kan en ju plocka blad på kronärtskockor och doppa dessa i goda dipp. Allt från aioli till tångdipp eller bara citronjuice med olja och salt. Mums! 

Smördegspaj med vegansk fetaost, oliver och tomat på en träbräda

Smördegspaj med vegansk fetaost

Den perfekta plockmaten för buffé som går dundersnabbt att slänga ihop! Små smördegspajer med vegansk fetaost, körsbärstomater, rödlök och oliver. De flesta färdiga smördegen i butikerna är helt veganska.

Vegnask ceviche med veganska räkor i cocktailglas

Vegansk ceviche

Ceviche är en syrlig röra eller salsa med skaldjur eller fisk från Peru som också är vanligt i många andra syd-och nordamerikanska länder som t.ex Chile, Ecuador och Mexiko. Här har vi veganiserat receptet genom att använda veganska räkor. Det går också att använda "köttiga" alger. 

Veganska cashewostar på en bricka intill vindruvor

Egengjord cashewost

Att göra din egen cashewost är inte särskild svårt, allt du behöver är cashewnötter, b-jäst och lite citron. Du kan smaksätta precis som du vill, sesamfrön, gräslök, svartpeppar eller chiliflingor. På bild använder vi gräslök på ena och merkén på den andra, en stark rökt chili som används i Mapuché köket (Chiles och Argentinas ursprungsbefolkning).

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden