Hoppa till huvudinnehåll

Min middag hela veckan med Maggie

Maggie är kokboksförfattaren och kreatören bakom kokboken och bloggen Maggies skafferi. Sedan 2017 har Maggie samlat veganska recept för hela familjen och har nyligen utgivit kokboken Maggies skafferi som finns både hos bokhandeln och Djurens Rätt egna webbshop. Du hittar fullständiga recept i hennes kokbok eller här. 

Vegansk tomatsoppa i en vit skål

Måndag - Tomatsoppa med Bianchi di Spagnabönor

I vår familj älskar vi soppor! Det går oftast snabbt att göra och så är det ju så vansinnigt gott. För att göra sopporna mer matiga brukar jag tillsätta bönor eller linser. Jag mixar oftast ned dem i soppan eftersom barnen kan vara lite petiga när det gäller just bönor. 

vegansk pasta bolognese på en tallrik

Tisdag - Pasta Belugnaise

På tisdagar blir det ofta pasta. Det här är en klassisk Pasta Bolognese, men färsen har ersatts av Belugalinser. Linserna behöver inte blötläggas och jag kokar dem under tiden jag gör såsen. Det här är för övrigt en rätt jag ofta bjuder på när vi får barnfamiljer på besök. 

Masalagryta på en stor tallrik

Onsdag - Garam Masala med kikärtor och spenat

Indisk mat tar ofta lång tid att laga och det är inget jag brukar ge mig på under veckodagarna. Den här grytan är en förenklad version av en Garam Masala och går snabbt att laga. Jag brukar ta de grönsaker jag har hemma just för tillfället och blanda ned, så det blir lite olika från gång till gång. men basen är densamma. 

Jordnötsgryta och ris i en tallrik

Torsdag - Jordnötsgryta med Oumph!

Sedan jag började äta vegansk kost har jag fått en stor mat-crush: JORDNÖTSSMÖR! Jordnötssmör är numera stapelvara hemma hos oss och den används i alla möjliga (och omöjliga) rätter i mitt kök. Som här t ex i en smarrig gryta som jag kallar Jordnötsgryta med OUMPH! Serveras med durrakorn eller Jasminris och en god grönsallad.

Vegansk texasgryta på en tallrik

Fredag - Texasgryta med klyftpotatis och Srirachamajonnäs

Vår fredagsfavorit! Texasgrytan gör jag på vegansk färs och svarta bönor. Denna går också riktigt snabbt att slänga ihop. Om man vill ha maten NU! så äter vi grytan med nachochips annars klyftpotatis. Barnen tycker att Srirachamajonnäsen är lite för stark, så till dem gör jag en majonnäs med hälften vegansk majonnäs och hälften mild chilisås, det gillar de!

två veganska portabelloburgare

Lördag - Portabelloburgare med pankopanerade lökringar.

Nu börjar det ju bli grilltider och något vi gärna lägger på grillen är Portabellosvamp. Sedan gör vi hamburgare av dem med massor av goda tillbehör. Lökringarna är något man inte får missa. Frasiga och ljuvligt goda är de att äta på burgaren eller vid sidan om. Eftersom två av barnen är ytterst skeptiska till svamp så lägger vi på vegoburgare på grillen till dem.

Bovetepannkakor på ett fat

Söndag - Bovete pannkakor

På söndagar händer det ibland att vi äter ute eller köper hämtmat. Då kan man lägga lite mer krut på frukosten och ofta blir det pancakes. En av favoriterna är dessa Banana Pancakes som vi äter med färska bär och lönnsirap. Äter vi detta skippar vi lunchen helt och äter ett matigare mellis eller tidigare middag istället.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden