Hoppa till huvudinnehåll

Så ordnar du en vegansk brunch i helgen

Det finns få saker i livet som toppar att få sova ut en ledig helg och att sedan få äta mycket och länge. Här har vi samlat våra topp fem veganska recept till helgbrunchen till livsnjutaren. 

Två glas med overnight oats toppade med hallon och blåbär.

Overnight oats

Den kalla gröten är ett nyttigt frukostalternativ, som är lätt att slänga ihop med lite havregryn och valfri växtmjölk, precis innan läggdags. Den måste få vila i kylskåp under natten eller minst i 4 timmar. 

Scrambled tofu i en vit skål på ett bord.

Scrambled tofu

Veganska scrambled eggs? Javisst! Tack vare saltet, kala namak kan du efterlikna äggsmak. Kala namak är ett svart salt som ofta används i sydasiatiska rätter i bland annat Bangladesh, Nepal, Indien och Pakistan.

Scones i en korg, i bakgrunden syns en kopp kaffe.

Scones

Att ställa sig och baka på morgonen kan kännas lite överambitiöst, men med de här supersnabba scones kan du både imponera dig själv och andra. Frukosten känns lite lyxigare med dessa rykande färska nybakade scones!

Blåbärssmoothie i ett glas med sugrör i papp med blåbär som garnering.

Blåbärssmoothie

Smoothies är halv-dryck halv-föda som går att variera i all evighet och som mättar bra. Byt ut blåbär mot spirulina och mango eller byt ut yoghurten mot mer växtdryck för en mindre tjocka konsistens. Lek med yoghurts i olika smaker eller testa att tillsätta egna kryddor. Bara fantasin sätter gränser! 

Veganska pannkakor dekorerade med blåbär och hallon.

Pannkakor

Barnfavoriten som går att fylla med precis vad som helst, testa att göra rullar med sylt eller tänk utanför boxen och ät med avokado och vegost! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden