Hoppa till huvudinnehåll

Topp 5 veganvänliga caféer i Malmö

Det finns inget mer svensk än just fika. Bor du i Malmö eller har vägarna förbi? Då har vi fem ställen du absolut inte får missa! 

1. Café Agnez

Det helveganska cafeet med ekologiska råvaror lockar i sin utmärkande lokal brevid slottsparken.  Cafe agnez utmärker speciellt med sin unika innergård där man kan njuta av en mångfaldigt prisbelönad ekologisk frukost eller senare på dagen dukas det upp en lunchbuffe med efterrätt. Är du en rawfoodfantast finns det några alternativ att uppleva och välja mellan. Varje dag lagas alltifrån kaffet till det dagsfärska brödet från grunden i köket och bageriet som ligger i samma byggnad. De välkomnar även företag, event och annordnar gärna era konferensfrukostar.

Adress: Agnesgatan 6, gamla väster
Öppetider vardagar 11 -17.00

2. Lotta Love superfood

2. Lotta love cafe har utökat till en ny ljus och fräsch lokal där det brasilianska superbäret Acai står i fokus. Superfood- sensationen har fokus på Acai-bowls med för den fika sugna finns det flera söta alternativ. För den som har svårt att välja bland alla goda möjligheter finns veckans veganska alternativ för den som har svårt att välja. De tidiga öppettiderna uppmuntrar till frukost och endel hundgos, då hundar är speciellt välkomna. Ett extra plus är att du kan få maten som take-away eller hemkörning.

Adress: Davidshallsgatan 25
Öppetider: vardagar 9-18.00 och lördagar 10-16.00

3. Café Jord
Beläget vid populära Möllevångstorget kan man hitta hemtrevliga café Jord. De uppmuntrar till hållbar fika och serverar både vegansk och vegetarisk frukost hela dagen. Detta bjuder in till en bra plats för jobb eller plugg häng medans man avnjuter maffiga gröter, goda bowls eller härlig fika.   Känslan är vänlig för både kropp, klimat och instagramflödet och det finns även en mindre butiksdel med en blandad kompott från lokala formgivare.

Adress: Falsterbogatan 1
Öppetider: Vardagar: 08-17.00 och Lör & Sön: 10-16.00

4. Café Jesusbaren
 Det är den inbjudande och inspirerande atmosfären med kärlek till latinamerika som sticker ut på Jesusbaren. På insidan omfamnas du av en blandning av second-hand möbler som känns som ett välkomnande vardagsrum och gör det till en bra mötesplats som är öppen för alla. Menyn består bland annat av en mackor, enklare soppor och kaffe. Vissa kväller omvandlas cafeét och bjuder in till livemusik och jazzkvällar och mot varmare årstider har du även möjlighet att blicka ut mot grönskan på deras utseservering. Utvalda rätter är veganska. 

Adress: Falsterbogatan 27b
Öppetider: Alla dagar 10:00–18:00

5. Bageri Leve
Hos Bageri Leve hittar du ett klassiskt bageri med en ekologisk twist. Alla bröd är bakade i stenugn med surdegskultur. De väljer ut sina råvarorna utifrån säsong och använder sig av växtbaserade vegetabiliska alternativ som ska kunna vara närodlat som möjligt med fokus på en låg miljöpåverkan som kan minimera svinn. Välj detta för att handla ditt frukostbröd eller kom in senare och avnjut en miljö av secondhand möbler, veganska munkar, citronmaränger och mycket annat som gör det svårt att lämna.

Adress: Östra rönneholmsvägen 6 runt
Öppetider: varierande

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden