Hoppa till huvudinnehåll
ugnsrostade grönsaker i en vit oval form

Veganska ugnsrostade rotfrukter

Perfekt tillbehör till din veganska middag: ugnsrostade rotfrukter. I det här receptet ugnsbakar vi jordärtskocka, sötpotatis och palsternacka och serverar gärna med en god sås och växtbaserade färsbiffar!

40 min
Högtider
Glutenfritt
Middag
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner
200 g jordärtskocka
200 g sötpotatis
100 g palsternacka
2 msk olivolja
1 tsk färsk oregano
1 tsk havsalt
1 tsk lökpulver
  1. Värm upp ugnen till 200 grader. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
  2. Blanda olivolja med salt och lökpulver och ringla blandningen över rotfrukterna.
  3. Strö över oregano och tillaga mitt i ugnen i cirka  30 minuter.
  4. Servera tillsammans med  dragonmarinerade sojafiléerna eller som plockmat med majonnäsen (båda recept hittar du på denna hemsida). 

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden