Hoppa till huvudinnehåll
Veganska svampfyllda crêpes

Veganska crêpes

Crêpes är tunna pannkakor i fransk stil. De kan serveras till förrätt, huvudrätt och dessert med diverse fyllningar. De är vanligen gjorda med ägg men vi har veganiserad dessa.

30 min
Förrätt
Lunch
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner
1 dl sojamjölk
1½ dl vatten
50 g mjölkfritt margarin
2 ¼ mjöl
¼ tsk salt
ca 3 msk vatten (för att tunna ut smeten efter kylning)
  1. Smält margarinet. Lägg alla ingredienser i en skål och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa ner 3 msk vatten i smeten för att göra den lite lösare vid behov. Hetta upp en liten stekpanna. Lägg i en klick margarin till första laggen. Beräkna ca ½ dl smet per crêpe. Vicka på pannan så att smeten täcker hela botten. Vänd med stekspade då smeten har "stannat" på ytan.
  3. Lägg dem ovanpå varandra på ett fat. Du kan välja valfri fyllning - på bild valde vi svamp och veganost med havregrädde.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden