Hoppa till huvudinnehåll

Veganska auberginebollar

Goda veganska bollar med aubergine

45 min
Högtider
Jul
Midsommar

Ingredienser

2 auberginer
3 skivor ljust formbröd
4 msk sojagrädde
2 pressade vitlöksklyftor
ca 2 msk vetemjöl
salt
svartpeppar
eventuellt ströbröd (om du vill ha krispig yta)
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela varje aubergine i två halvor och skär skåror i fruktköttet, pensla på lite olivolja och sätt in dem i ugnen i en ugnsform eller på galler i ca 25-30 minuter. Låt dem svalna lite.
  2. Skrapa ur köttet med en sked och hacka igenom det med en kniv så det blir finfördelat. Pressa eller finhacka vitlöken och skär (eller smula) brödet i så små bitar det går. Blanda ihop vitlöken, aubergineköttet och brödet, tillsätt sojagrädden och rör ihop.
  3. Blanda sedan ner mjölet, blir smeten för lös och kladdig så ta lite mer. Låt sedan stå och svälla en stund. Forma bollar, ta hjälp av en sked, rulla dem gärna i ströbröd och stek på medelvärme i ca 4-5 minuter.
  4. Det kan vara svårt att få dem fint runda, du kan platta till dem om du vill så att de blir som små små biffar.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden