Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk saffranskladdkaka

När du är sugen på saffran, men inte har så mycket tid. Då bakar du en vegansk saffranskladdkaka. Det är Frida Svanberg från Fridas Vegobak som bjuder oss på den här otroliga kladdkakan! Den är lika kladdig som den ska vara och den smakar mycket saffran. Inga konstigheter och ingredienserna hittar du i din vanliga livsmedelsbutik!

40 min
Jul
Högtider
Efterrätt
Baka
Nötfri

Ingredienser

8 portioner

Saffranskladdkaka

125 g mjölkfritt margarin
1 g/2 paket saffran
270 g/3 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ ½ tsk salt
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Växtbaserad vaniljglass (till servering)
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda i saffranet. Dra av från plattan. Det är viktigt att inte margarinet kokar, då kan smeten skära sig.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn klumpfri smet. Du kan använda en ballongvisp eller en slickepott till detta.
  4. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i.
  5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan är klar när den är fast i kanterna men fortfarande vobblig i mitten.
  6. Ställ den för att svalna innan du skär upp den i bitar och serverar med färska bär och en klick växtbaserad vaniljglass!
Foto: Frida Svanberg

Fler recept från Fridas Vegobak hittar du här. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden