Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Vegansk gräddstuvad svamp i smördeg

Recept på gräddstuvad svamp i smördeg, helt veganskt givetvis!

20 min
Förrätt
Påsk
Nyår

Ingredienser

8 portioner
8 muffins- eller mazarinformar
2 smördegsplattor
200 g blandsvamp
mjölkfritt margarin till stekning
2 dl sojagrädde
salt & peppar
hackad gräslök
  1. Låt smördegsplattorna ligga framme och tina. Finhacka svampen och fräs den i mjölkfritt margarin.
  2. Häll över grädden och låt den koka in lite (sojagrädde är bättre än havregrädde för den kokar in, det gör inte havregrädden på samma sätt).
  3. Smaksätt med salt och peppar. Kavla ut varje smördegsplatta en aning så den blir fyrkantig och dela i fyra delar. Lägg smördegsbitarna i muffinsformar (de fyra hörnen kan sticka upp lite ovanför kanten) och klicka i svampstuvning.
  4. Grädda bakelserna i 250 graders ugnsvärme i 10 minuter.

Strö gräslök över innan servering.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt