Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk bakelse på mandelpotatis

Letar du efter en förrätt att imponera med till påsk eller midsommar? Då har du hittat rätt! En vegansk och glutenfri mandelpotatisbakelse med tångkaviar kommer få dina gäster att fråga efter receptet redan innan de smakat. Dessutom krävs väldigt få ingredienser: mandelpotatis, gräslök, crème fraiche och garnering på det och du är hemma!

30 min
Påsk
Midsommar
Förrätt
Glutenfritt

Ingredienser

16 portioner
250 g mandelpotatis
1 msk hackad färsk gräslök
3 msk vegansk crème fraiche
salt & peppar

Garnering

100 g havstångskaviar
Vegansk creme fraiche
gräslöksstrån eventuellt kavringskivor
  1. Skala och koka mandelpotatisen i 10 minuter. Om potatisen inte är riktigt klar så häll av det mesta av vattnet och låt potatisen stå under lock en stund tills den mjuknat. Häll av allt vatten och låt potatisen ånga av ordentligt, så att den bli torr. Mosa potatisen grovt och blanda med gräslök och sour supreme. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg blandningen på plastfolie och rulla ihop till en långsmal rulle, ca 3 cm tjock. Lägg den i kylskåpet några timmar eller över natten, så går det lättare att skära den i bitar.
  3. Skär rullen i 16 ”stubbar”. Lägg en klick havstångskaviar och sour supreme på varje stubbe och servera. Ett annat tips är att lägga varje potatisstubbe på en kavringsbit (tillskuren för att passa stubben).

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden