Hoppa till huvudinnehåll
Vegokorvar dekorerade för att likna avhuggna fingrar, samt potatismos format som en hjärna.

Vegankannibalens mosbricka

Veganer undviker generellt att äta kroppsdelar, men till Halloween skojar vi till det och bjuder på vegankannibalens mosbricka! Fingrarna får du till genom att pilla fast ett madelspån som nagel på korven, och hjärnan formar du av potatismos. Doppa fingrarna i ketchup för bästa, blodiga effekt!

40 min
Högtider
Barnvänligt
Veganiserad
Middag
Lunch

Ingredienser

4 portioner

Veganska fingrar

Ca 8 st vegokorvar
Mandelspån till dekoration
Ketchup till dekoration
Veganskt flytande margarin till stekning

Vegansk hjärna

10 mjöliga potatisar
25 g veganskt margarin
Ca 1 dl havre- eller sojamjölk
Salt och vitpeppar efter smak
  1. Skala potatisen och dela ev. extra stora potatisar för att hålla en jämn storlek. Koka upp i rikligt med kallt vatten och låt koka i ca 20 min.
  2. Stek korvarna i flytande margarin på medelhög värme tills de får fin färg.
  3. Ta av korvarna från plattan, dela dem på mitten och skär en liten skåra under skinnet ca 2 cm från den rundade änden. Pilla fast ett mandelflarn i vardera skåra på korvhalvorna för att efterlikna en nagel.
  4. När potatisen är genomkokt, häll av vattnet och mosa upp potatisen med en gaffel tillsammans med margarinet. Tillsätt havre- eller sojamjölk (lite i taget för att inte få en för lös konsistens) och mosa antingen vidare för hand eller med elvisp för ett slätare resultat. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Lägg upp potatismoset på ett fat och forma med hjälp av en matsked till grundformen av en hjärna. När du är nöjd med formen slätar du till ytan med hjälp av baksidan av skeden.
  6. Använd t.ex. en ätpinne eller ett grillspett för att karva ut fårorna i hjärnan. Börja med att dra ett lite djupare streck mellan framsidan och baksidan för att åstadkomma två hjärnhalvor. Karva sedan ut veck och fåror över hela hjärnan, där du tycker att de passar.
  7. Doppa korvfingrarnas platta ände i ketchup för en blodig effekt, och placera ut runt omkring potatishjärnan för riktigt läbbig presentation!

Det bästa sättet att hjälpa djur är att låta bli att äta dem. Anta vår utmaning “Bli vegan på 28 dagar!” och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och våra tankar kring mat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden