Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk tofuspjäll i en ugnsform

Veganska tofuspjäll med plommon

Juligt tofuspjäll med smaker av ingefära och plommon, helt veganskt. Dessa godbitar gör sig lika bra tillsammans med potatis. Sprängfyllda av smak ska dessa få vila till sig i minst en timme för att få in smakerna ordentligt i tofun.

30 minuter + 1 h marinering
Jul
Nyår
Middag
Nötfri
Glutenfritt

Ingredienser

400 g tofu
2 dl hoisinsås
8 urkärnade plommon, torkade eller 4 urkärnade färska
2 msk riven ingefära
1 msk mald kryddnejlika
  1. Börja med att dela tofun i avlånga bitar och lägg på en ugnsform. Blanda hoisinsås med kryddnejlika och ingefära. Kärna ur och dela plommon, ha i såsen och blanda.
  2. Ha tofun i en ugnssäker form och häll över såsen. Låt den vila i en timme eller över natten.
  3. När det är dags att servera, kan du värma upp ugnen till 200 grader och steka i mitten av ugnen i cirka 15–20 minuter.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden