Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk tofuspjäll i en ugnsform

Tofuspjäll med plommon

Juligt tofuspjäll med smaker av ingefära och plommon. Dessa godbitar gör sig lika bra tillsammans med potatis. Sprängfyllda av smak ska dessa få vila till sig i minst en timme för att få in smakerna ordentligt i tofun.

30 minuter + 1 h marinering
Jul
Nyår
Middag
Nötfri
Glutenfritt

Ingredienser

400 g tofu
2 dl hoisinsås
8 urkärnade plommon, torkade eller 4 urkärnade färska
2 msk riven ingefära
1 msk mald kryddnejlika
  1. Börja med att dela tofun i avlånga bitar och lägg på en ugnsform. Blanda hoisinsås med kryddnejlika och ingefära. Kärna ur och dela plommon, ha i såsen och blanda.
  2. Ha tofun i en ugnssäker form och häll över såsen. Låt den vila i en timme eller över natten.
  3. När det är dags att servera, kan du värma upp ugnen till 200 grader och steka i mitten av ugnen i cirka 15–20 minuter.
    Vegansk tofuspjäll i en ugnsform

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden