Hoppa till huvudinnehåll
Smördegspaj med päron på ett uppläggningsfat

Smördegspaj med päron

Efterrätt behöver inte vara svårt, särskild inte under festligheter. Denna goda veganska smördegspaj sköter sig själv i ugnen och förberedelserna är knappa. Perfekt för jul eller nyår. Eller vilken annan dag som helst som du vill äta smördegspaj med päron.

35 min
Efterrätt
Jul
Nyår
Påsk
Barnvänligt
Sojafritt
Billiga veganska recept

Ingredienser

6 portioner
1 pkt färdig smördeg, cirka 250 g
100 g mandelmassa
1 dl växtbaserat grädde
2 päron
½ dl mandelspån
  1. Värm upp ugnen till 200 grader. Börja med att rulla ut smördegen och ställa på en plåt.
  2. Mixa mandelmassa och växtbaserad grädde med en stavmixer eller mosa ner mandelmassan. Bre på smeten på smördegen.
  3. Skiva dina päron i tunna skivor och lägg ut på pajen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  4. Serveras tillsammans med vispgrädde eller glass.
    Smördegspaj med päron på ett uppläggningsfat

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt