Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Smarriga chokladbitar med kokos

Choklad och kokos, den perfekta kombinationen till efterrätt!

20 min + frystid
Efterrätt
Glutenfritt
Barnvänligt
Fika
Picknick
Påsk
Högtider

Ingredienser

16 portioner
50 g veganskt margarin
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
250 g vegansk choklad
  1. Smält margarinet i en mikrovågsugn eller en kastrull. Blanda det smälta margarinet med kokos, florsocker och vaniljpulver.
  2. Fördela smeten i isformar av silikon,  ungefär en matsked per bit. Smeten ska vara hårt packad.
  3. Frys smeten i minst  en timme. Smält chokladen i ett varmt  vattenbad eller i en mikrovågsugn.
  4. Ta ut den frysta kokossmeten ur frysen och  lossa bitarna från formen. Doppa bitarna i choklad och låt rinna av på ett bakgaller.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt