Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

SHOLE SARD

En vanlig efterrätt som är vegetarisk i grunden. Allt vi har gjort för att veganisera receptet är att byta ut smör mot mjölkfritt margarin.

40 min
Efterrätt
Nouruz
Glutenfritt
Ramadan
Eid al-fitr

Ingredienser

6 portioner
3 dl basmatiris
4 dl socker
150 g mjölkfritt margarin
1 pkt saffran
30 g mandelspån
1 msk rosvatten
30 g skalade pistagenötter
2 tsk kanel
1 l vatten
  1. Blötlägg riset i 3-4 timmar, och skölj det sedan ordentligt. Tillsätt en liter vatten och koka riset på medelvärme.
  2. Tillsätt socker och rosvatten, rör om ordentligt. Ha i mjölkfritt smör, mandelspån och saffran. Låt det koka i cirka 20-30 minuter beroende på riset, rör om då och då.
  3. Servera i mindre skålar och låt dessa kylas av innan servering. Toppa med pistagenötter.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt