Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Senapsgriljerad seitanskinka

Låt seitanskinkan ta över tronen och få briljera på julbordet! Det här receptet tar lite tid och kan vara bra att testlaga någon gång innan den ska serveras särskild om du inte har gjort egen seitan tidigare.  

Jul
Veganiserad

Ingredienser

8 portioner

Ingredienser skinka

4 dl vetegluten
200 g fast tofu
2 ½ dl vatten
2 msk tomatpuré
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 tsk rökt paprika
1 msk olja

Ingredienser kokning

1 tärning grönsaksbuljong
7 dl vatten
1 dl tomatjuice
½ tsk liquid smoke 

Ingredienser griljering

1 dl stark senap
1 msk socker
½ dl ströbröd 

1. Smula ned tofun och alla andra ingredienser till basen i en matberedare med bakfunktion. Knåda degen tills den får en gummiaktig konsistens och forma den till önskad form. Linda in degen i en silduk och knyt åt så att den inte tappar formen.

2. Koka upp ingredienserna för kokningen i en kastrull stor nog att rymma degen. Lägg ned den när buljongen kokat upp och sänk sen värmen. Låt sjuda i två timmar.

3. Seitanskinkan ska in i ugnen på 225 grader så börja med att värma upp ugnen. Blanda senap och socker i en skål och bred blandningen över seitanskinkan. Strö på ströbröd och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills den fått en gyllenbrun färg.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt