Hoppa till huvudinnehåll

Kryddig bulgur

Servera gärna med vegansk tzatziki och vegobiffar

30 min
Ramadan
Nouruz
Eid al-fitr

Ingredienser

4 portioner

Bulgur

1 msk mjölkfritt margarin
3 dl bulgur
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk kummin
1/2 tsk svartpeppar
1 liter grönsaksbuljong
3 msk mandel
3 msk pinjenötter
3 msk pistagenötter

Sås

1 dl olivolja
2 msk pressad vitlök
2 ¼ dl hackad färsk koriander
2 ¼ dl tahini
1 dl citronsaft
1 dl kallt vatten
  1. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt bulgur och fräs en kort stund. Tillsätt kryddor efter smak och rör om.
  2. Häll över buljongen, koka upp och sänk till medelvärme. Koka tills bulguren är klar, ca 10 minuter.
  3. Skålla och skala mandeln och rosta sedan mandel och pinjenötterna i en torr stekpanna. Stek vegoköttet.

Såsen

  1. Hetta upp oljan och vitlöken i en kastrull, tillsätt koriandern när det är varmt. Vispa ihop tahini med citronsaft och vatten. Häll ner detta i kastrullen.
  2. Ta bort kastrullen från plattan när såsen börjar dela sig. Häll upp såsen i en serveringsskål, garnera gärna med några pistagenötter.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden